Search here...
TOP
පෝෂණ​ය

හවසට කන්න රසම රස බිත්තර පකෝරා හදන්නෙ මෙහෙමයි

බිත්තර පකෝරා කියන්​නේ හවස තේ වෙලාවට කියාපු කෑමක්. එග් රෝල්ස් හදන්න වගේ ලොකු වැඩකට කාලය නොයවා ලේසියෙන් හදාගන්න පුළුවන්. එහෙනම් බලාගන්න රෙසිපි එක….

 

එග් පකෝරා

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

 

  1. බිත්තර 3-4
  2. කඩල පිටි කප් 1
  3. හාල් පිටි මේස හැඳි 1
  4. පාන් පිටි මේස හැඳි 1
  5. මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1
  6. ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1/4
  7. කහ තේ හැඳි 1/4
  8. පෙරුම්කායම් පින්ච් එකක්
  9. මහදුරු තේ හැඳි 1/4
  10. තලාගත් ඉඟුරු, සුදුළූණු තේ හැන්දක්
  11. බේකින් සෝඩා/ ආප්ප සෝඩා පින්ච් එකක්
  12. රස අනුව ලුණු

 

 

  • බිත්තර හොඳින් තම්බලා, කටු ඉවත් කරල, දෙකට කපාගන්න. 
  • ඉතිරි ද්‍රව්‍ය සේරම එකට මිශ්‍ර කරගෙන, ඒකට වතුර එක් කරගෙන ඝණ බැටර් එකක් හදාගන්න.
  • ඒකට කපා ගත්තු බිත්තර පළු එක ගානෙ දාලා, හොඳින් බැටර් එක දවටලා ගැඹුරු තෙලේ මද ගින්නේ බැදගන්න. 
  • මිංචි චට්නි එක්ක හරි තක්කලි සෝස් ටිකක් එක්ක හරි උණු උණුවෙම පිළිගන්වන්න.

 

«

»